UFC 281 Akan Melihat Israel Adesanya Mempertahankan Gelarannya
toto

UFC 281 Akan Melihat Israel Adesanya Mempertahankan Gelarannya

Madison Square Garden akan menganjurkan UFC 281 pada hari Sabtu ini. Kad itu termasuk pertarungan di mana juara bertahan kelas menengah Israel Adesanya akan kembali ke oktagon untuk melihat sama ada dia boleh terus memerintah.

Israel Adesanya
Pejuang UFC Israel Adesanya dalam oktagon semasa pertarungan baru-baru ini. Juara kelas menengah itu akan mempertahankan gelarannya dalam UFC 281 pada hari Sabtu. (Imej: Associated Press )
Dua pertarungan kejuaraan menjadi tajuk utama hari Sabtu, dengan Adesanya Result SGP berdepan pemain Brazil Alex Pereira. Dalam acara utama kedua, Carla Esparza, dengan dua kejuaraan, akan mempertahankan gelaran strawweightnya menentang Zhang Weili.

Perlawanan lain pada kad telah menarik banyak perhatian juga. Paling ketara, pertarungan ringan Dustin Poirier lwn Michael Chandler, yang dijangka akan menjadi tontonan.

Pisau dan Parang Membuat Lelaki itu
Adesanya, “The Last Stylebender,” akan mempertahankan gelaran keenamnya menentang Pereira, satu-satunya pejuang yang mampu menumbangkannya. Pereira ialah bekas juara Glory dan memperoleh gelaran juara dengan menumbangkan Sean Strickland di UFC 276.

Adesanya Pereira
Moneyline -210 +180
Atas/bawah O4.5 pusingan (-130) Pusingan U4.5 (+100)
Ihsan DraftKings
Adesanya (23-1) dan Pereira (6-1) telah bersemuka dua kali, dengan pemain Brazil itu menang kedua-dua kali – satu dengan KO. Adesanya telah berusaha untuk meningkatkan permainannya sejak itu. Terbaru, dia mengalahkan Jaren Cannonier dalam UFC 276 pada awal Julai.

Perlawanan itu memerlukan semua lima pusingan untuk menentukan pemenang. Walaupun Adesanya mempunyai stamina dan ketahanan untuk pergi jauh, dia tidak boleh membenarkan Pereira memaksanya untuk bertarung penuh pada hari Sabtu.

Adesanya tahu apa yang dia hadapi dan tidak mungkin mengambil sebarang Keluaran SDY risiko besar terhadap serangan kuat Pereira. Dia mungkin mempunyai tiga kali lebih banyak pertarungan MMA di bawah tali pinggangnya daripada lawannya, tetapi Pereira jelas tahu bagaimana lawannya berlawan.

Adesanya baru-baru ini mendedahkan beberapa sebab dia menjadi begitu kompetitif. Apabila jurulatih Eugene Bareman menganggap juara (atau mana-mana pejuang lain) mula kendur, dia mempunyai motivasi yang sempurna. Dalam temu bual dengan MMA Fighting , Adesanya mendedahkan bahawa Bareman kerap mengeluarkan pisau jika dia fikir pejuang “sedang leka.”

Dia menambah bahawa jurulatih itu “sentiasa berkemas.” Itu sudah cukup untuk membuatkan sesiapa sahaja meningkatkan permainan mereka.

Chandler Bersedia untuk Poirier
Dalam salah satu pertarungan besar yang lain malam itu, Chandler (23-7) berkata dia tidak terlalu bimbang untuk menghadapi Poirier (28-7) dalam oktagon. Hanya beberapa hari sebelum pertarungan yang boleh menentukan pencabar seterusnya untuk tali pinggang ringan, bekas juara Bellator itu menjelaskan mengapa dia menjangkakan untuk mencapai kejayaan dengan cepat.

Chandler menyatakan bahawa dia boleh membaca Poirier dengan mudah, memanggil gerakannya “asas.” Dia menambah bahawa dia tahu ini bukan pertarungan yang mudah, dan dia menjangkakan lawannya menjadi agresif.

Salah seorang bakat terhebat dalam sejarah Bellator, Chandler akan mencari Togel Hongkong satu lagi pukulan di tali pinggang. Pejuang MMA itu sudahpun bertarung untuk tali pinggang pada tahun 2021, tetapi telah disingkirkan oleh Charles Oliveira dalam acara utama UFC 262 selepas pusingan pertama yang sengit.

Pertarungan antara Esparza (20-6) dan Weili dari China (22-3) sepatutnya menjadi satu lagi perlawanan yang sukar, begitu juga pertarungan antara Frankie Edgar dan Chris Gutiérrez dalam pertarungan bantamweight.

Veteran New Zealand Dan Hooker (21-12) akan menghadapi ujian yang sukar juga. Dia berdepan 12-2 Peru Claudio Puelles dalam pertarungan untuk divisyen lightweight.