Mega Millions .337B Jackpot Akhirnya Menang, Memenangi Tiket Dijual di Illinois
toto

Mega Millions $1.337B Jackpot Akhirnya Menang, Memenangi Tiket Dijual di Illinois

Jackpot annuitized $1.337 bilion malam tadi telah dilanda oleh satu tiket yang dibeli di Illinois. Pemenang akan mempunyai pilihan untuk mengumpul nilai jackpot penuh melalui pembayaran segera, diikuti dengan 29 pengagihan pengeluaran macau tahunan. Atau mereka boleh mengambil pilihan tunai sekaligus sebanyak $780.5 juta.

Pilihan tunai adalah sama dengan semua wang tunai dalam kumpulan hadiah jackpot Mega Millions . Kedua-dua pilihan adalah sebelum cukai.

Nombor kemenangan hari Jumaat ialah 13-36-45-57-67 dan Mega Ball emas 14. Megaplier ialah 2x.

Bersama dengan pemenang jackpot $1.337 bilion di Illinois, cabutan pada hari Jumaat menyaksikan 26 tiket sepadan dengan semua lima bola putih untuk memenangi hadiah peringkat kedua permainan sebanyak $1 juta. Enam daripada tiket tersebut membeli Megaplier tambahan $1 untuk menggandakan kemenangan mereka kepada $2 juta.

375 tiket lagi sepadan dengan empat bola putih dan Bola Mega untuk memenangi $10,000. Enam puluh lapan daripada tiket tersebut mempunyai Megaplier untuk membawa kemenangan mereka kepada $20,000.

Rekod Kekal
Cabutan Mega Millions bernilai $1.337 bilion adalah jackpot kedua terbesar dalam sejarah permainan itu.

Dengan jackpot mencecah malam tadi, rekod jackpot Mega Millions 2018 sebanyak $1.537 bilion won pada Oktober 2018 dengan tiket yang dijual di South Carlina berdiri. Ia adalah hadiah loteri terbesar yang pernah dimenangi dengan satu tiket dalam sejarah AS.

Jackpot loteri terbesar dalam kewujudan negara berlaku pada Januari 2016, apabila hadiah Powerball bernilai $1.586 bilion dibahagikan tiga cara.

Pemenang malam tadi masih belum tampil ke hadapan, kerana pemenang kekayaan baharu itu dinasihatkan untuk berunding terlebih dahulu dengan penasihat kewangan dan/atau pakar undang-undang sebelum bergerak ke hadapan.

Kami tidak sabar-sabar untuk mengetahui siapa yang menang dan berharap Togel Singapore untuk mengucapkan tahniah kepada pemenang tidak lama lagi,” kata Pengarah Loteri Ohio Pat McDonald, yang kini berkhidmat sebagai pengarah utama untuk Konsortium Mega Millions .

Tiket kemenangan untuk cabutan malam tadi telah dijual di Speedy Café Speedway di Des Plaines, Il. Untuk menjual tiket yang menang, stesen minyak akan menerima komisen bonus $500,000.

Pecahan Jackpot
Pemenang $1.337 bilion tidak akan pernah melihat mana-mana dekat dengan wang jackpot yang diiklankan.

Jika pemenang memilih anuiti 30 tahun, mereka akan mengumpul kira-kira $28.11 juta setahun selepas kerajaan persekutuan mengambil 37%. Itu bersamaan dengan kira-kira $843.4 juta.

Illinois berada di majoriti negeri sebagai negeri yang mengenakan cukai ke atas kemenangan loteri. Negeri mengambil 4.95%, seterusnya mengurangkan anuiti Keluaran SDY kepada $25.9 juta setahun, atau kira-kira $777.24 juta secara keseluruhan.

Jika pemenang memilih pilihan tunai, yang biasanya merupakan pengedaran pilihan untuk kemenangan loteri yang mengubah hidup sedemikian, jumlah sekali dikurangkan kepada $491.75 juta selepas cukai persekutuan. The .pot kemudian dipotong lagi kepada kira-kira $453.11 juta selepas Illinois mengambil bahagiannya.

Mega Millions kini ditetapkan semula kepada $20 juta untuk lukisan 2 Ogos. Peluang untuk memenangi jackpot tidak pernah berubah pada satu kecil dalam 302.5 juta peluang.