Gabenor Nevada Steve Sisolak Boleh Menolak Pergerakan Las Vegas Oakland A
Uncategorized

Gabenor Nevada Steve Sisolak Boleh Menolak Pergerakan Las Vegas Oakland A

Gabenor Steve Sisolak (D-NV) nampaknya tidak berminat dengan pembayar cukai Nevada membiayai stadium untuk Major League Baseball (MLB) Oakland Athletics, dan itu boleh menghalang perpindahan kelab ke Las Vegas.

Steve Sisolak
Gabenor Nevada Steve Sisolak. Dia dilaporkan tidak memihak kepada dana awam untuk stadium MLB baharu di Las Vegas. (Imej: CNN )
Pasukan A mendapat sokongan daripada pemilik liga untuk perpindahan ke Sin City, menurut laporan dari New York Post . Penerbitan itu juga percaya bahawa Sisolak baru-baru ini mengadakan perbincangan dengan Pesuruhjaya MLB Rob Manfred. Bos MLB dilaporkan memberitahu gabenor bahawa A akan memerlukan pembiayaan separa untuk stadium baharu $1 bilion.

Spekulasi berpusat di sekitar Manfred mengejar sumbangan $275 juta dari Nevada untuk membiayai taman permainan baru untuk A, walaupun angka itu tidak disahkan.

Itu kurang daripada sumbangan pembayar cukai di Georgia dan Texas dalam beberapa tahun kebelakangan ini kepada stadium baharu atau penambahbaikan pada tempat sedia ada untuk Atlanta Braves dan Texas Rangers.

Keengganan Sisolak Boleh Difahami
Pembiayaan awam untuk projek stadium semakin tidak disenangi oleh pengundi di seluruh negara. Demokrat mungkin betul untuk mendekati perkara memperuntukkan dolar awam ke tempat sukan lain. Itu benar terutamanya apabila Sisolak merenung apa yang dijangka akan dipertandingkan rapat pada Result SDY usaha pemilihan semula pada bulan November,

Las Vegas menyumbang $750 juta untuk pembinaan Stadium Allegiant — rumah kepada NFL’s Raiders. Pada beberapa kali, Las Vegas telah memasukkan dana rizabnya untuk membayar hutang itu.

Nasib baik untuk Clark County, penarafan kreditnya tidak terjejas oleh langkah tersebut. Tetapi pengundi tidak melupakan tindakan itu, kerana ada yang menyuarakan bantahan terhadap bantuan untuk stadium untuk A.

Selain itu, terdapat duluan di Las Vegas untuk membina tempat sukan profesional tanpa wang pembayar cukai. Sebagai contoh, MGM Resorts International dan HK pools AEG menanggung sendiri bil $375 juta untuk T-Mobile Arena — rumah bagi Golden Knights NHL. Sembang baru-baru ini untuk kemungkinan arena NBA di bandar tidak termasuk sebutan mengenai sumbangan cukai awam.

Bercakap tentang MGM…
Seperti yang dilaporkan oleh Post , sumber yang mempunyai pengetahuan tentang perkara itu percaya MGM mungkin tidak berada di atas kapal dengan idea perpindahan A ke Las Vegas .

Syarikat itu ialah pengendali terbesar di Strip dan majikan sektor swasta terbesar di Nevada. Ia mempunyai pengaruh politik yang besar — ​​sesuatu yang sudah pasti Sisolak sedar. Walau bagaimanapun, MGM merasakan perkara yang sama mengenai perpindahan Raiders ke bandar dan yakin untuk datang ke meja tawar-menawar kerana kemasukan pelancongan permainan NFL membawa.

Selain daripada MGM, jika benar, Sisolak tidak akan membenarkan A untuk datang ke Las Vegas jika pembiayaan awam diperlukan, yang boleh menjejaskan Keluaran SDY rancangan kelab. Walaupun sudah lama diketahui kelab itu mahu berpindah, spekulasi itu sebahagian besarnya tertumpu di sekitar mekah kasino AS.

Pelan sandaran termasuk Austin, Portland, Vancouver, dan Mexico City, menurut Post . Walau bagaimanapun, Austin mungkin sukar kerana sudah ada dua pasukan MLB di Texas, dan Mexico City mungkin terkeluar kerana tidak jelas sama ada pemain profesional mahu tinggal di sana.